Streekproducten

Wij werken graag met lokale en typisch Ardenese producten. Lees hieronder waar we zoal onze producten vandaan halen.

Vers en écht Ardenees!

Zoals wellicht al eerder gemerkt, werken we graag als het enigszins kan met lokale producten. Zo heb je al kunnen lezen dat we heerlijke Belgische wijnen hebben van wijndomein Bon Baron.

Ook serveren we graag een ruime keuze aan Belgische Bieren met als grote trots ons eigen La Bonne Heure biertje, gebrouwen bij de ambachtelijke bierbrouwerij Caracole in Falmignoul. Bijzonder is de met houtvuur gestookte koperen brouwketel die essentieel is voor de smaak van dit ambachtelijke bier. In Europa is dit de enige brouwerij die dit nog zo doet. Bovendien hebben al hun typen hun tweede gisting op fles, zijn ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Wist je dat de naam Caracole komt van de bijnaam die de inwoners van de nabijgelegen stad Namen hebben, namelijk slak of trage slak, van het Spaanstalige Caracol.

Onze slakken, ofwel escargots, komen uit Warnant. De familie FROLLI kwam in 1988 in de groene Molignée-vallei wonen. Wel bepaald in het oude stationnetje van Warnant-Anhée. Dit gebouw heeft gedurende meer dan een eeuw honderden reizigers zien voorbij reizen en krijgt dan een wel heel andere bestemming. Sindsdien worden hier namelijk duizenden kleine ‘buikpotigen’ gekweekt! Trage reizigers dus!

Forellenkwekerijen zie je hier in de omgeving ook regelmatig. Het kan dan ook niet anders dan dat onze forellen, zowel gerookt als de verse, dan ook hier uit de streek komen. En wel van Le Chêneau. De zalmforel wordt gerookt op Naams eikenhout en de witte forel bakken we.

In onze borrel- en kaasplankjes werken we uitsluitend met Abdijkazen. Zowel van de Adbij van Leffe, Maredsous als van Orval. Hoe lekker is dat?!

De oplettende lezer is het ook al opgevallen dat we in verschillende gerechten werken met honing. Monsier Olivier Rommel van Vergers & Ruchers MOSANS in Dinant is een ambachtelijke imker die naast veel honingproducten ook een eigen fruitkwekerij runt. Hun specialiteit, als je het ons vraagt, is de honingwijn. Hydromel is de oudste gegiste drank in de wereld. Ze werd al gemaakt in de tijd van de Galliërs. De productie is vergelijkbaar met die van zoete witte wijn. De mout bestaat uit honing en water in plaats van druivensap. Een heerlijk wijntje als aperitief of als begeleider bij kleine voorgerechten en zelfs desserts!

Veel van deze streekproducten zijn ook verkrijgbaar in onze winkel, kom gerust eens langs! Of ga een kijkje nemen bij de bron, bij de meeste zaken kunt u zelf een bezoekje doen.

Onze openingstijden

Voor onbepaalde tijd gesloten

Maandag

gesloten

Dinsdag gesloten
Woensdag gesloten
Donderdag

gesloten

Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

 

Neem contact met ons op

Heb je een vraag? Opmerking? Heb je niet gevonden wat je zocht? Neem gerust contact met ons op! Dit kan via telefoonnummer: +32 (0)82 744 798 of door het invullen van onderstaand formulier. Wij reageren z.s.m., doch uiterlijk binnen 24 uur.

*RESERVERINGEN EN/OF BESTELLINGEN ZIJN NIET MOGELIJK VIA DE WEBSITE/ PER MAIL.